Wie zijn wij?

Hieronder vind je meer informatie over onze teamleden.

Annelies

Annelies Desmet

Psycholoog & coördinator

Oplossingsgericht cognitief systeemtherapeut i.o.

aanwezig op maandag en woensdag overdag
Meer informatie

In juni 2011 studeerde Annelies af aan de K.U.Leuven als klinisch kinder- en jongerenpsycholoog.
Vervolgens begeleidde ze verschillende jaren jongeren en jongvolwassenen met specifieke noden in het onderwijs. Hiernaast werkte Annelies als zelfstandig psycholoog in een multidisciplinaire praktijk.

Sinds september 2020 zette Annelies een stap terug uit het onderwijs en werkt ze uitsluitend nog als zelfstandig psycholoog. Ze sloot aan bij groepspraktijk De Flint in Leuven waar ze psychologische begeleiding gaf tot en met september 2022.

In februari 2022 startte Annelies haar eigen groepspraktijk Alento waarbij ze haar passie in het werken met mensen kan verder zetten.
Hiernaast volgt Annelies het 4-jarig postgraduaat en de therapie-opleiding ‘Oplossingsgericht Cognitief Systemisch Psychotherapeut’ aan het Korzybski instituut.

Annelies is erkend psycholoog en lid van de Psychologencommissie (erkenningsnummer 882111492).

Je kan terecht bij Annelies voor ouderbegeleiding en individuele begeleiding van kinderen, jongeren en jongvolwassenen (studenten).
Annelies voorziet de begeleiding in het Nederlands.

Annelies is een geconventioneerde psycholoog (G-ELP). Meer informatie kan je terug vinden via het RIZIV.

Annelies is het vlotste bereikbaar via e-mail. Wanneer ze telefonisch niet bereikbaar is, gelieve een voicemail achter te laten. Ze neemt daarna spoedig terug contact met je op.

Annelies

Alexandra Jaricova

Psychotherapeut

Integratief psychotherapeut

aanwezig op maandagavond en zaterdagnamiddag
Meer informatie
Alexandra heeft geneeskunde gestudeerd aan de universiteit van de stad van Moskou te Rusland. Eind 2011 studeerde Alexandra af als neuroloog bij het Instituut voor Neurochirurgie te Moskou, Rusland.
Van 2011 tot 2016 werkte ze als doctoraatsonderzoeker (PhD student) bij de KU Leuven, afdeling Brain en Cognition. Hierbij bestudeerde ze psychologische aspecten van de visuele waarneming.

In 2016 studeerde Alexandra af bij de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie en Psychotherapie te Gent.
Sinds april 2021 werkt Alexandra als zelfstandig psychotherapeut met volwassenen.

Vanuit een integratieve visie combineert Alexandra in haar werk verschillende benaderingen, zoals Cliëntgerichte therapie, Systeemtherapie, Focusing, Ervaring-gericht therapieën, Traumatherapie, Lichaamsgericht werk.

Alexandra is lid van twee beroepsverenigingen: Belgisch-Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychotherapie (BNVIP) en Belgische Vereniging voor Psychotherapie (ABP-BVP).

Alexandra werkt met volwassenen vanaf 18 jaar en werkt met individuen, koppels en gezinnen. Ze voert haar gesprekken in het Russisch, Engels en Nederlands.
Hier kan je meer lezen in het Russisch en het Engels.

Alexandra is het vlotste bereikbaar via e-mail. Wanneer ze telefonisch niet bereikbaar is, gelieve een voicemail achter te laten. Ze neemt daarna spoedig terug contact met je op.

Annelies

Lies Sercu

Psychotherapeut

Integratief psychotherapeut i.o.

aanwezig op vrijdagnamiddag en -avond
Meer informatie

In 1998 studeerde Lies af als doctor in de Taalkunde (specialisatie taalverwerving en onderwijskunde). Daarna ging ze als lesgever en onderzoeker aan de slag bij de KU Leuven waar ze nu nog werkt.

Sinds 2017 begeleidt ze als psychotherapeut kinderen, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen.
Hiernaast volgt Lies de 4-jarige opleiding tot Integratief psychotherapeut aan de Educatieve Academie en volgde ze diverse andere opleidingen (o.m. zandspeltherapie, duplomethodiek, mindfulness, systemisch werken, contextueel werken, voice dialogue, stoelenwerk). Lies is ook opgeleid in EMDR, een techniek die specifiek ontwikkeld is om traumatische ervaringen, of die nu groot of klein zijn, te integreren en te verwerken.

Als integratief psychotherapeut integreert Lies verschillende therapeutische technieken en invalshoeken, en zoekt ze samen met jou naar de aanpak die de grootste impact op je heeft. We zoeken samen naar concrete oplossingen voor psychische moeilijkheden, van welke aard die ook zijn.

Je kan terecht bij Lies voor individuele begeleiding van jongeren (+16), jongvolwassenen (studenten) en volwassenen, en voor koppeltherapie.
Lies verzorgt therapie in het Nederlands en het Engels.

Lies is het vlotste bereikbaar via e-mail. Wanneer ze telefonisch niet bereikbaar is, gelieve een voicemail achter te laten. Ze neemt daarna spoedig terug contact met je op.

Annelies

Michelle Vereecke

Psycholoog

Klinisch psycholoog

aanwezig op donderdagavond en vrijdag overdag
Meer informatie

Michelle studeerde in 2021 af als klinisch volwassenenpsycholoog aan de K.U. Leuven. Tijdens haar studies deed ze als vrijwilliger al ervaring op in het bieden van ondersteuning. Die ervaring bleek een goede basis om zich tijdens haar stageperiode binnen de crisisafdelingen van UPC Duffel verder te verdiepen in het gidsen van personen die vast kwamen te zitten op hun levenspad.

Sinds september 2021 is Michelle van maandag tot donderdag werkzaam binnen een project rond diagnostiek voor volwassen Brusselaars met een migratieachtergrond en een vermoeden van een autismespectrumstoornis of een licht verstandelijke beperking. In 2022 besloot ze haar programma aan te vullen met begeleidend werk bij Alento.

Vanuit een authentieke en betrouwbare werkrelatie tracht Michelle jou als mens te ontmoeten. Binnen die setting verkent ze samen met jou je gevoelsleven, in de hoop toe te werken naar krachtige sleutels tot verandering.

Michelle is erkend psycholoog en lid van de Psychologencommissie (erkenningsnummer 952130940).

Michelle biedt individuele begeleiding aan volwassenen (18+) in het Nederlands.

Michelle is het vlotste bereikbaar via e-mail. Wanneer ze telefonisch niet bereikbaar is, gelieve een voicemail achter te laten. Ze neemt daarna spoedig terug contact met je op.

Annelies

Esther De Vleeschauwer

Psycholoog

Relatie-, gezins- en systeemtherapeut i.o.

aanwezig op dinsdagnamiddag en -avond en zondagnamiddag
Meer informatie

In 2021 studeerde Esther af aan de K.U. Leuven als klinisch kinder- en jongerenpsycholoog. Ervaring met het ondersteunen van kinderen en jongeren haalde ze uit enkele jaren vrijwilligerswerk tijdens haar studies en uit een stage in bij CGG PassAnt te Haacht. Op deze plekken werd haar de kracht van verbinding en sociale steun steeds duidelijker. Vanuit die optiek startte ze een vierjarige specialisatie in relatie- en gezinstherapie, gecombineerd met een jaar assistentschap in het universitair centrum van relatie- en gezinstherapie Context in het UPC te Kortenberg

Esther hecht veel belang aan bijscholing via workshops en trainingen. Zo kreeg ze o.a. een basis in Verbindende Communicatie, Acceptance and Commitment Therapy en Suïcidepreventie, Attachment Based Family Therapy en Focusing. Op deze manier zoekt Esther samen met jou naar zorg op maat, vertrekkende vanuit jouw persoonlijke sterktes en een gedeelde menselijkheid.

Je kan voor verschillende thema’s terecht bij Esther…
• als kind, jongere of jongvolwassene (van 7 t.e.m. 25 jaar)
• als koppel
• als (deel van een) gezin

Op het eerste gesprek nodigt Esther steeds minstens de partner of ouders uit. Nadien kunnen er ook individuele gesprekken plaatsvinden.
Begeleiding gebeurt normaliter in het Nederlands. De mogelijkheid tot Engelse of Spaanse begeleiding bij Esther kan in het eerste gesprek verkend worden.

Esther is erkend psycholoog en lid van de VVKP en de Psychologencommissie (erkenningsnummer 972131922).

Esther is het vlotste bereikbaar via e-mail. Wanneer ze telefonisch niet bereikbaar is, gelieve een voicemail achter te laten. Ze neemt daarna spoedig terug contact met je op.

Annelies

Maud Coosemans

Psycholoog

Klinisch psycholoog

aanwezig op donderdag overdag
Meer informatie
Maud studeerde in 2022 af met grote onderscheiding als Klinisch Psychologe aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze deed haar eindstage in de multidisciplinaire praktijk De Chartreuse in Holsbeek, waar ze naast Alento nog werkzaam is. In 2018 behaalde ze een bachelor logopedie. Tijdens haar werkzaamheden als logopediste (in ziekenhuizen en groepspraktijken) ervaarde ze dat de grootste invloed op de levenskwaliteit van mensen meestal psychologisch van aard is. Vanuit de insteek om zoveel mogelijk bij te dragen aan deze levenskwaliteit, startte ze met de Master Psychologie en werkte ze tijdens de coronaperiode mee aan het project van de VUB om studenten telefonisch steun te bieden in deze zware tijden.

Maud is een eerlijk en betrouwbaar persoon die graag samen reflecteert met iedereen die moeilijkheden ervaart en hieraan wil werken. Hierbij heeft ze oog voor verleden, heden en toekomst alsook voor gedachten, gevoelens, gedrag en de integratie hiervan. Afhankelijk van de vraag van de cliënt zal ze een keuze maken uit aspecten van verschillende therapie-stromingen (zoals cliëntgerichte en experiëntiële therapie, cognitieve gedragstherapie en systeemtherapie) dewelke ze onderbouwd toepast vanuit haar bijkomende jaaropleiding in de integratieve therapie.

Maud is een erkend psycholoog en lid van de Psychologencommissie (erkenningsnummer 962134776).

Maud haar focus ligt op individuele begeleiding van jongeren (16+) en volwassenen, alsook koppel- en gezinstherapie. Ze voert haar gesprekken in het Nederlands.

Maud is het vlotste bereikbaar via e-mail. Wanneer ze telefonisch niet bereikbaar is, gelieve een voicemail achter te laten. Ze neemt daarna spoedig terug contact met je op.