Wie zijn wij?

Hieronder vind je meer informatie over onze teamleden.

Annelies

Annelies Desmet

Psycholoog & coördinator

Oplossingsgericht cognitief systeemtherapeut 

aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag
Meer informatie

In juni 2011 studeerde Annelies af aan de KU Leuven als klinisch kinder- en jongerenpsycholoog.
Vervolgens begeleidde ze verschillende jaren jongeren en jongvolwassenen met specifieke noden in het onderwijs. Hiernaast werkte Annelies als zelfstandig psycholoog in een multidisciplinaire praktijk.

Sinds september 2020 zette Annelies een stap terug uit het onderwijs en werkt ze uitsluitend nog als zelfstandig psycholoog. Ze sloot aan bij groepspraktijk De Flint in Leuven waar ze psychologische begeleiding gaf tot en met september 2022.

In februari 2022 startte Annelies haar eigen groepspraktijk Alento waarbij ze haar passie in het werken met mensen kan verder zetten.
Hiernaast heeft Annelies het 4-jarig postgraduaat en de therapie-opleiding ‘Oplossingsgericht Cognitief Systemisch Psychotherapeut’ aan het Korzybski instituut gevolgd.

Annelies is erkend psycholoog en lid van de Psychologencommissie (erkenningsnummer 882111492).

Je kan terecht bij Annelies voor ouderbegeleiding en individuele begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen.
Annelies voorziet de begeleiding in het Nederlands.

Annelies is een geconventioneerde psycholoog (functie 1, 2 en 3). Meer informatie kan je terug vinden via het RIZIV.

Annelies is het vlotste bereikbaar via e-mail. Wanneer ze telefonisch niet bereikbaar is, gelieve een voicemail achter te laten. Ze neemt daarna spoedig terug contact met je op.

Alexandra

Alexandra Jaricova

Psychotherapeut

Integratief psychotherapeut

aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
Meer informatie

Alexandra heeft geneeskunde gestudeerd aan de universiteit van de stad van Moskou te Rusland. Eind 2011 studeerde Alexandra af als neuroloog bij het Instituut voor Neurochirurgie te Moskou, Rusland.
Van 2011 tot 2016 werkte ze als doctoraatsonderzoeker (PhD student) bij de KU Leuven, afdeling Brain en Cognition. Hierbij bestudeerde ze psychologische aspecten van de visuele waarneming.

In 2016 studeerde Alexandra af bij de Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie en Psychotherapie te Gent.
Sinds april 2021 werkt Alexandra als zelfstandig psychotherapeut met volwassenen.

Alexandra werkt met hoogsensitieve mensen. Hoogsensitieve mensen, of HSP, zijn gevoelig onder andere voor lawaai, fel licht, gevoelens en verwachtingen van anderen; ze ervaren vaak chronische stress. Op een ervaringsgerichte en lichaamsgerichte manier leren we het hoogsensitiviteitsprofiel te verkennen en de passende manier van zelfzorg te ontwikkelen.
Vanuit een integratieve visie combineert Alexandra in haar werk verschillende benaderingen, zoals Cliëntgerichte therapie, Systeemtherapie, Focusing, Ervaring-gericht therapieën, Traumatherapie, Lichaamsgericht werk.

Alexandra is lid van twee beroepsverenigingen: Belgisch-Nederlandse Vereniging voor Integratieve Psychotherapie (BNVIP) en Belgische Vereniging voor Psychotherapie (ABP-BVP).

Alexandra werkt met volwassenen vanaf 18 jaar en werkt met individuen, koppels en gezinnen. Ze voert haar gesprekken in het Russisch, Engels en Nederlands.
Hier kan je meer lezen in het Russisch en het Engels.

——
Alexandra biedt hiernaast ook loopbaanbegeleiding aan met VDAB-loopbaancheques met de focus op de burn-out en/of hoogsensitiviteit.

Burn-out coaching is bedoeld voor mensen die zich op de werkvloer moe, gefrustreerd, gedemotiveerd of onveilig voelen. We identificeren de symptomen van burn-out, onderzoeken de beschermende- en risicofactoren en bouwen de individuele zelfzorg routine op.

Hoogsensitieve mensen, HSP, zijn gevoelig onder andere voor lawaai, fel licht, gevoelens en verwachtingen van anderen; ze ervaren vaak chronische stress op het werk. We coachen HSP om hun hoogsensitiviteitsprofiel te verkennen, zelfzorg uit te voeren, persoonlijke grenzen te beschermen en emotionele toestanden te reguleren.

Het loopbaancoachingstrajecten van 4u of 7u kunnen met VDAB-loopbaancheques betaald worden op voorwaarde dat je in Vlaanderen woont en minstens 7 jaar werkervaring hebt. Met een loopbaancheque betaal je 10 euro per uur coaching.
We werken in het Engels, Nederlands of Russisch. 

Meer informatie over het bestellen van loopbaancheques vind je terug via vdab.be/loopbaancheques .

Alexandra is het vlotste bereikbaar via e-mail. Wanneer ze telefonisch niet bereikbaar is, gelieve een voicemail achter te laten. Ze neemt daarna spoedig terug contact met je op.

Lies

Lies Sercu

Psychotherapeut

Integratief psychotherapeut

aanwezig op vrijdag
Meer informatie

In 1998 studeerde Lies af als doctor in de Taalkunde (specialisatie taalverwerving en onderwijskunde). Daarna ging ze als lesgever en onderzoeker aan de slag bij de KU Leuven waar ze nu nog werkt.

Sinds 2017 begeleidt ze als psychotherapeut kinderen, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen.
Lies volgde de 4-jarige opleiding tot Integratief psychotherapeut aan de Educatieve Academie. Daarnaast volgde ze diverse andere opleidingen (o.m. zandspeltherapie, duplomethodiek, mindfulness, systemisch werken, contextueel werken, voice dialogue, stoelenwerk). Lies is ook opgeleid in EMDR, een techniek die specifiek ontwikkeld is om traumatische ervaringen, of die nu groot of klein zijn, te integreren en te verwerken.

Als integratief psychotherapeut integreert Lies verschillende therapeutische technieken en invalshoeken, en zoekt ze samen met jou naar de aanpak die de grootste impact op je heeft. We zoeken samen naar concrete oplossingen voor psychische moeilijkheden, van welke aard die ook zijn.

Je kan terecht bij Lies voor individuele begeleiding van jongeren (+16), jongvolwassenen (studenten) en volwassenen, en voor koppeltherapie.
Lies verzorgt therapie in het Nederlands en het Engels.

Lies is het vlotste bereikbaar via e-mail. Wanneer ze telefonisch niet bereikbaar is, gelieve een voicemail achter te laten. Ze neemt daarna spoedig terug contact met je op.

Maud

Maud Coosemans

Psycholoog

Cliëntgerichte therapeut i.o.

aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
Meer informatie

Maud studeerde in 2022 af met grote onderscheiding als klinisch psycholoog aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze deed haar eindstage in de multidisciplinaire praktijk De Chartreuse in Holsbeek, waar ze naast Alento werkzaam was tot december 2023. In 2018 behaalde ze een bachelor logopedie. Tijdens haar werkzaamheden als logopediste (in ziekenhuizen en groepspraktijken) ervaarde ze dat de grootste invloed op de levenskwaliteit van mensen meestal psychologisch van aard is. Vanuit de insteek om zoveel mogelijk bij te dragen aan deze levenskwaliteit, startte ze met de Master Psychologie en werkte ze tijdens de coronaperiode mee aan het project van de VUB om studenten telefonisch steun te bieden in deze zware tijden.

Maud is een eerlijk en betrouwbaar persoon die graag samen reflecteert met iedereen die moeilijkheden ervaart. Ze hecht hierbij veel belang aan het opbouwen van een vertrouwensrelatie. Tijdens de sessies heeft ze oog voor verleden, heden en toekomst alsook voor gedachten, gevoelens, gedrag en de integratie hiervan. In het academiejaar 2023-2027 legt ze zich toe op het postgraduaat tot Cliëntgericht experiënteel psychotherapeut aan de KU Leuven, wat ze als basiskader gebruikt. Daarnaast zal ze afhankelijk van de vraag van de cliënt mogelijks aspecten van andere therapie-stromingen inzetten (zoals cognitieve gedragstherapie en systeemtherapie), dewelke ze onderbouwd toepast vanuit haar bijkomende jaaropleiding in de integratieve therapie.

Maud is een erkend psycholoog en lid van de Psychologencommissie (erkenningsnummer 962134776).

Maud haar focus ligt op individuele begeleiding van volwassenen, alsook koppeltherapie. Ze voert haar gesprekken in het Nederlands.

Maud is het vlotste bereikbaar via e-mail. Wanneer ze telefonisch niet bereikbaar is, gelieve een voicemail achter te laten. Ze neemt daarna spoedig terug contact met je op.

Ymke

Ymke Dehon

Psycholoog

Klinisch psycholoog

aanwezig op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag
Meer informatie

Ymke studeerde in 2022 af als klinisch psycholoog aan de Vrije Universiteit van Brussel. Ze deed haar eindstage in de multidisciplinaire praktijk De Chartreuse, waar ze ervaring opdeed in het begeleiden van jongeren en volwassenen. Vervolgens behaalde ze nog een educatieve master aan de KU Leuven in 2023.

Voor Ymke is mentaal welzijn zeer belangrijk. Zo zat ze tijdens haar bachelor in het Well-being team waarbij ze zich in teamverband inzette om het welzijn van de studenten te verbeteren. Vervolgens werkte ze samen met studenten Dienst Studieadvies KU Leuven om studenten te ondersteunen en coachen in hun studieloopbaan. Tenslotte draagt ze ook graag haar steentje bij aan de maatschappij als vrijwilliger. Tegenwoordig is dit bij TEJO, maar in het verleden heeft ze gewerkt met kansarme jongeren voor Match Maastricht en stond ze klaar voor (zwangere) tienermoeders bij De Shelter. Deze ervaringen hebben haar bijgeleerd hoe ze op gepaste manier steun kan bieden in verschillende moeilijkere situaties.

Het is belangrijk voor Ymke om te werken met therapie op maat, waarbij er wordt gewerkt vanuit de krachten en op het tempo van de cliënt. Je kunt bij haar terecht voor uiteenlopende thema’s die ze benaderd vanuit verschillende therapiestijlen, zoals cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en cliëntgerichte psychotherapie.

Ymke is een erkend psycholoog en lid van de Psychologencommissie (erkenningsnummer 982139000).

Ymke haar focus ligt op individuele begeleiding van jongeren (16+) en volwassenen. Ze voorziet begeleiding in het Nederlands. Er is ook een mogelijkheid tot begeleiding in het Engels. Dit kan worden bekeken na een eerste gesprek.

Ymke is een geconventioneerde psycholoog voor jongeren tot en met 23 jaar (functie 1, 2 en 3). Meer informatie kan je terug vinden via het RIZIV.

Ymke is het vlotste bereikbaar via e-mail. Wanneer ze telefonisch niet bereikbaar is, gelieve een voicemail achter te laten. Ze neemt daarna spoedig terug contact met je op.

Maud

Holly Fenlon

Psycholoog

Klinisch psycholoog

aanwezig op dinsdag en vrijdag
Meer informatie
In 2015 studeerde Holly af aan de KU Leuven als klinische psycholoog voor volwassen. Holly heeft stage gevolgd in het UPC Kortenberg.

Na kort als zelfstandige psycholoog te hebben gewerkt, heeft ze even een zijpad genomen naar een andere, creatieve carrière. Intussen werkt Holly ook sinds 2020 voor de hulplijn 1712, waarbij ze haar passie voor deze thematieken heeft gevonden. Ze wenst dezelfde thema’s verder te behandelen met therapie, nl. verwerking van seksueel misbruik, kindermishandeling, huidig of vroeger partnergeweld (dit kan zowel fysiek, verbaal en seksueel geweld zijn) en stalking.

Holly biedt therapie aan op jouw tempo en balanceert het praten over moeilijke en gevoelige onderwerpen met het oefenen om het lichaam terug in ontspanning te krijgen, om overspoeling en verdere stress te minderen.

Holly is een erkend psycholoog en lid van de Psychologencommissie (erkenningsnummer 892114518).

Je kan terecht bij Holly voor individuele begeleiding van (jong)volwassenen vanaf 18 jaar.

Holly voorziet de begeleiding in het Nederlands en in het Engels.

Holly is het vlotste bereikbaar via e-mail. Wanneer ze telefonisch niet bereikbaar is, gelieve een voicemail achter te laten. Ze neemt daarna spoedig terug contact met je op.